Derfor er danskerne de gladeste i verden

Danmark

4 måneder siden |  0 comments  |  Denmark

Os danskere har fået tildelt prisen for at være det gladeste folkefærd i verden, siden det blev besluttet at gøre til en årlig måling. Det vil altså sige at vi har været de gladeste mennesker i verden siden 1973.

Faktisk er vi ikke de gladeste mennesker i verden mere, efter denne ”eurobarometer”, som målingen så fint kaldes. Vi tabte førstepladsen til Norge i 2017, men vi kan vel heller ikke vinde hver gang. Det er altså 43 år i træk, vi blev kåret som det gladeste mennesker i verden, og man kan jo sige at fodbold heller ikke ville være spændende at se, hvis det var det samme hold der vandt hvert eneste år.

Men hvorfor er det så lige at vi er i top to? Glæde er en udefinerbar størrelse, så i bund og grund er det teorier vi kan forholde os til.

Disse teorier bliver udarbejdet ud fra følgende faktorer:

  • Velfærd

  • Indkomst

  • Fattigdom

  • Uddannelse

  • Sundhed


Ud fra ovenstående faktorer, er Danmark et meget sikkert sted. Og dét at chancen for uheld og ulykke i livet ikke er særlig stor, gør at Danmark holder sig i toppen. Men det giver jo lidt sig selv, for hvis Danmark også er førende indenfor ovennævnte faktorer som er hvad glæde bliver målt på, så er det klart at Danmark har det gladeste folkefærd.

Intet med alkohol at gøre


Danmark er også blevet kåret til det land i verden der drikker mest alkohol, og er derfor ofte blevet ”beskyldt” for at det skulle være grunden til førstepladsen af de gladeste mennesker i verden.

Men det er altså bare en joke, som mange mennesker tog lidt for meget til sig. De mennesker der ikke ved hvad dette glædesbarometer bliver målt på, har rent faktisk troet på det, selvom det blot var en vandrende vittighed.

Man kan betvivle om hvorvidt alkohol har en del med Norges førsteplads at gøre, for hvorfor skal de ellers være der? Vi ved jo godt at vi stadig er de gladeste mennesker i verden.

Hvorfor Norge?


Norge har altid haft en utrolig stærk samfundsøkonomi. Det har du sikkert bemærket, hvis du har været i landet. Når du skal betale knap 400 danske kroner for 125 gram hjortekød, så er de altså ikke kede af det. Så Norge har mere eller mindre altid haft en god placering, hvilket også betyder at de blot er gået fra en andenplads til førstepladsen. Men det er uden tvivl deres stærke økonomi, som bliver udnyttet bedre, som giver Norge førstepladsen.

Artiklen er bragt i samarbejde med SundMums.dk

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Danmark blandt de bedste lande for talenter

Danmark er det bedste nordiske land og det næstbedste land i verden for at tiltrække og beholde talent ifølge IMD World Talent Report 2017. Rapporten vurderer 63 forskellige lande og aggregerer resultater i tre overordnede kategorier: investering o...

Read More...

Undersøgelse af digitale vækstmuligheder i Danmark? Nyt transatlantisk fiberkabel fra Danmark til USA

I det fjerde kvartal af 2019 vil et nyt underjordisk fiberoptisk kabelsystem medføre mere kapacitet, mangfoldighed og pålidelighed til Danmarks tilslutningsmuligheder og give en direkte højkapacitetsrute til Nordamerika. Meddelelsen om det nye ubå...

Read More...

Danske sexshops begynder at sælge til Sverige

I Danmark findes der en del sexshops og nu er nogle af dem begyndt at sælge til Sverige. Dette er rigtig smart for de får på denne måde et meget større marked og det gør økonomien meget bedre. Der er mange mennesker, der gerne vil købe sexlegetøj som...

Read More...