Nordisk Impuls

5 akset cnc bearbejdning kontra 3D printing

5 akset cnc kontra 3D-printing – er et varmt emne i produktions verdenen. Det antydes , at disse to fremstillings-metoder er i konkurrence – især folk med en massiv passion for 3D-printing ,hævder at teknologien snart vil forstyrre hele fremstillingsindustrien. Der forventes altså en paradigmeskift i hvorledes industrien vil fremstille emner i fremtiden.

Dog tror jeg ikke, at additivproduktion helt vil overtage. Jeg tror, ​​at 3D bringer muligheder for at designe emner, der ikke før kunne være produceret til samme omkostning og præcision.

Det kunne derfor antyde at fremtiden indenfor fremstilling og produktion kan ende med at være en hybrid mellem 3D-printer og 5-akset CNC.

I nutidens Danmark er der dog stadig gode fordele ved produktion i Aluminium og herved cnc styret produktion.

Aluminium er eksempelvis et forholdsvis blødt metal. Man kan derfor dreje og freæse med utrolig stor hastighed. Det betyder at præcisionsbearbejdning bibeholder en forholdsvis god konkurrencedygtighed i sammenligning med andre produktions tekniker, selv ved fremstillingen af store serier.

Man bliver dog nød til at se på totalomkostningen ved det færdige produkt og ikke nødvendigvis isoleret se på enkelte komponenter. I forhold til andre produktionsmetoder i industrien muliggør CNC og herigennem 5 akset cnc bearbejdning, at antallet af dele kan reduceres. Det kan endvidere forberedes for effektiv montage. Derudover har cnc produktion vha. aluminium en højere ensartethed og fejlprocent er væsentlig lavere ved høje krav til tolerancer.

Et sted hvor cnc bearbejdning især har sine fordele, er ved produktionen af prototyper. Ved fremstilling af en ny prototype, kan CNC bearbejdning i aluminium ofte være konkurrencedygtigt med 3D printing. Kvaliteten af det færdige produkt og prototype er derfor naturligvis også af en helt anden kvalitet. 3D printing er faktisk en ganske langsommelig proces, og det overvurderes ofte, hvor let og billigt det er at 3D-printe. Det er faktisk ikke nær så billigt som folk forventer.

3D print har dog naturligvis sine fordele. Det er en godt redskab til første prototype og bevis af koncept. CNC er det næste skridt i produktionen og jeg ser ikke denne teknologi forsvinde i den nærmeste fremtid. Tværtimod faktisk.

Hvad med dig? Tror du CNC ender med at blive et fortidslevn som udviklingen af 3d printing og laserskæringteknologier bliver forbedret?

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
udemy free download
download coolpad firmware
Premium WordPress Themes Download
Skriv et svar

Your e-mail will not be published. All required Fields are marked