5 akset cnc bearbejdning kontra 3D printing

CNC produktion af små til store emner

5 måneder siden |  0 comments  |  Industri

5 akset cnc kontra 3D-printing - er et varmt emne i produktions verdenen. Det antydes , at disse to fremstillings-metoder er i konkurrence - især folk med en massiv passion for 3D-printing ,hævder at teknologien snart vil forstyrre hele fremstillingsindustrien. Der forventes altså en paradigmeskift i hvorledes industrien vil fremstille emner i fremtiden.

Dog tror jeg ikke, at additivproduktion helt vil overtage. Jeg tror, ​​at 3D bringer muligheder for at designe emner, der ikke før kunne være produceret til samme omkostning og præcision.

Det kunne derfor antyde at fremtiden indenfor fremstilling og produktion kan ende med at være en hybrid mellem 3D-printer og 5-akset CNC.

I nutidens Danmark er der dog stadig gode fordele ved produktion i Aluminium og herved cnc styret produktion.

Aluminium er eksempelvis et forholdsvis blødt metal. Man kan derfor dreje og freæse med utrolig stor hastighed. Det betyder at præcisionsbearbejdning bibeholder en forholdsvis god konkurrencedygtighed i sammenligning med andre produktions tekniker, selv ved fremstillingen af store serier.

Man bliver dog nød til at se på totalomkostningen ved det færdige produkt og ikke nødvendigvis isoleret se på enkelte komponenter. I forhold til andre produktionsmetoder i industrien muliggør CNC og herigennem 5 akset cnc bearbejdning, at antallet af dele kan reduceres. Det kan endvidere forberedes for effektiv montage. Derudover har cnc produktion vha. aluminium en højere ensartethed og fejlprocent er væsentlig lavere ved høje krav til tolerancer.

Et sted hvor cnc bearbejdning især har sine fordele, er ved produktionen af prototyper. Ved fremstilling af en ny prototype, kan CNC bearbejdning i aluminium ofte være konkurrencedygtigt med 3D printing. Kvaliteten af det færdige produkt og prototype er derfor naturligvis også af en helt anden kvalitet. 3D printing er faktisk en ganske langsommelig proces, og det overvurderes ofte, hvor let og billigt det er at 3D-printe. Det er faktisk ikke nær så billigt som folk forventer.

3D print har dog naturligvis sine fordele. Det er en godt redskab til første prototype og bevis af koncept. CNC er det næste skridt i produktionen og jeg ser ikke denne teknologi forsvinde i den nærmeste fremtid. Tværtimod faktisk.

Hvad med dig? Tror du CNC ender med at blive et fortidslevn som udviklingen af 3d printing og laserskæringteknologier bliver forbedret?

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Salget af voksenbleer rykker online

Der bliver solgt flere og flere voksenbleer i hele verden. Faktisk var det sådan, at salget i 2014 oversteg salget af bleer til babyer. Herhjemme oplever vi en større stigning i antallet af ældre, så naturligt vil der også blive flere med inkontinens...

Read More...

Olie og gas: Udviklingsomkostningerne næsten halveret

Prisen for udvikling er faldet med gennemsnitligt over 40 pct. siden efteråret i 2014, ifølge ODs analyse af otte planlagte udviklinger der nærmer sig opstart. Nedgangen er et resultat af en kombination af enklere udviklingskoncepter og mere effek...

Read More...

Ikea grundlægger Ingvar Kamprad dør: Hvem var Sveriges milliardær forretningsmagnat?

Virksomhedens milliardær "døde fredeligt" i sit hjem på grund af naturlige årsager. En talsmand for virksomheden sagde: "En af de største iværksættere af det 20. århundrede, Ingvar Kamprad, er gik fredeligt bort i sit hjem i Småland i Sverige den...

Read More...