Norge er det bedste land i verden at bo i, ifølge WEF

9 måneder siden |  0 comments  |  NorwayUSAs præsident Donald Trump sagde i sidste uge, at han ønskede, at flere af USA's indvandrere skulle komme fra Norge, i stedet for "shitholes" i Afrika. Når han kommer til Davos denne fredag, vil han finde ud af hvorfor det ikke sker. Ifølge World Economic Forum er Norge det bedste land i verden, hvor man kan bo.

Norge får toppris, fordi analytikere fra World Economic Forum bruger en anden måling end bruttonationalproduktet. De mener, at BNP er et smalt og blinkende mål for økonomisk aktivitet. Det er ligegyldigt, om denne aktivitet gavner borgerne.

En forureningsspiringsfabrik kan forgifte mennesker inden for en radius på ti kilometer, men fra et BNP-synspunkt er den bøjende fabrik en positiv økonomisk aktivitet, og det er også de øgede besøg på læger og hospitaler, der forårsager det. Begivenheder, der er gode til begravelseshjem, er også gode for BNP.

Læs mere på QZ.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Norges centralbank holder satserne stabilt

Norges centralbank holdt torsdag den nøglepolitiske rente uændret på et rekordt niveau på 0,50 procent, som forventet af alle 16 økonomer, der blev spurgt af Reuters. Udsigterne og risikobalancen for den norske økonomi ser ikke ud til at have ændr...

Read More...